SOEPEN

Soepen

Romige aspergesoep (V)                                5,50

Franse uiensoep (V)                                        5,50

Romige tomatensoep (V)                                5,50

Brood met dips en kruidenboter                      7,50

 

Lunch top 10 (te bestellen tot 17.00 uur)

1. Uitsmijter van 3 Wijchense scharreleitjes

    met achterham, kaas en tomaat                 8,50

 

2. Twee rundvleeskroketten met brood

    en mosterdmayonaise                                8,50

 

3. De toppers: 3 knapperige minibroodjes: 

    Topper vlees beenham, carpaccio en

    Parmaham                                                 10,50

                                    of

4.Topper vis: garnalen, gerookte zalm

   en tonijnsalade                                           10,50

 

5. Clubsandwich van geroosterd brood met

    achterham, kaas, kip, ei, spekjes, rauwkost

    en cocktailsaus                                            9,50

 

6. Baguette met gerookte zalm met roomkaas,

    ui en rucola                                                  9,50

 

7. Dubbele tosti met kaas en achterham         6,50

 

8. Baguette met carpaccio van dungesneden

    runderhaas, truffelmayonaise, Parmezaanse

    kaas en pijnboompitten                             10,50

 

9. Twee pittabroodjes met falafel, tomaat,

    humus en tzatziki V                                   10,50

 

10. Wijchens twaalf uurtje; kleintje tomatensoep,

      baguette kroket en gezond

                                                                     12,50   

 

 

Voor de kids

Kroket of frikandel met frietjes                      6,50

 

 

Voorgerechten                    Voorgerecht       Hoofdgerecht                        

 Sashimi van zalm, tonijn en gamba’s

                                                           10,50               15,50

Vissalade met gerookte zalm en makreel,

       Hollandse garnalen, tonijnsalade,

       avocadodip en rode ui                10,50   `           15,50

 

Carpaccio met truffelmayonaise,

Parmezaanse kaas en pijnboompitjes         

                                                           10,50               15,50

 

Asperges met geitenkaas, gedroogde

tomaten, croutons en dille-mosterdressing (V)

                                                           10,50               15,50

Asperges met gerookte zalm, kwarteleitje,

kaviaar en frambozendressing

                                                           10,50               15,50

 

Salade met kreeft, gamba’s,

Hollandse garnalen en Oosterse saus         

                                                           17,50               24,50  

Hoofdgerechten met frietjes en salade

“ Wapen Burger ” van Black Angus rundvlees,

    bacon, mosterdmayonaise,

    augurk, tomaat, ui, sla en frietjes                          15,00              

 

      Kippenlevertjes met champignons en uien               16,50

 

3 Slibtongetjes in roomboter gebakken                     20,50

 

Schnitzel met een topping van spekjes,

champignons, ui en kaas                                          17,50

 

Tournedos  met pepersaus 150 gram                       24,50

                                             250 gram                      27,50

 

Chateaubriand voor 2 personen met

peper- en Stroganoff-saus                p.p.                  27,50

 

Hele zeetong, in roomboter gebakken                      32,50

 

Surf & turf; tournedos met een halve kreeft              32,50

 

Gegratineerde, halve of hele, kreeft

met gebakken gamba’s ½ 24,50       1/1                   32,50                          

Aspergespecials

Asperges “Het Wapen” met ham ei,

botersaus en krieltjes                                                22,50

 

Asperges met gebakken zalmfilet

en beurre blanc                                                         24,50

 

Asperges met lamshaasjes en tijmjus                       26,50

 

Desserts       

Lentedessert by Danique, onze huispatissier             8,50

 

Chocoladedessert met Tobleronemousse,

brownie en petit four                                                   6,50

 

Kaas plateau met vijgenbrood                                  12,50                                            

 

Hangop van Zuster Evi met mangosaus

en pure crispy pearls                                                    4,50

 

Coupe aardbei, verse aardbeien

met vanille ijs en slagroom                                           8,50

 

                   

Onderstaande gerechten kunnen voor lunch en diner besteld worden.

  

 

MAALTIJDSALADES

Carpacciosalade met Parmezaanse kaas en balsamico                                             15,50

Groene salade met pittige kipfilet, mango, avocado, en geroosterd pitabroodje         14,50     Lauwwarme geitenkaas met rucola, zongedroogde                                                    

tomaatjes, honing en noten V                                                                                      12,50

Vissalade met gerookte zalm en makreel, hollandse garnalen, tonijnsalade,              15,50

avocadodip en rode ui   

Salade lauwarme kreeft, gamba's en Hollandse garnalen                                          16,50

Sashimi van zalm, tonijn, gebakken coquilles en gamba's                                          15,00

 

 WARME GERECHTEN

Twee pittabroodjes met krokante gyros, Griekse salade en tzatziki                           16,50  Thaise biefstuk met sojasaus en noedels                                                                   16,50     Pasta met zalm, garnalen en mosselen met Oosterse saus                                       16,50                     

Bij onderstaande gerechten worden frietjes en salade geserveerd.

Kipsaté van de grill met pittige pindasaus                                                                   16,50     Kippenlevertjes gebakken met champignons en uien                                                 15,50

3 sllibtongetjes in roomboter gebakken                                                                       20,50    Schnitzel met een topping van spekjes,champignons, ui en kaas                              17,50

Tournedos 150 gram  met pepersaus                                                                          24,50    

Op de huid gebakken zalmfilet met scampi's en garnalensaus                                   22,50